fbpx

Túra a Föld napján

Túra az Apátkúti-völgyben, a Föld napján 

Táv: 10 km Szint: 300 m 

Futva: kb. 2 óra 

Túrázva: 3,5 óra 

Egy esős napot követően arra számítottam, hogy a Föld napjának alkalmából hirdetett túránkra nem igazán lesz érdeklődő. 

Nagy meglepetés volt, amikor a borongós idő ellenére a recepcióról 9 lelkes vendéggel tudtam elindulni a közeli Apátkúti-völgybe. Ezúttal Málnát, a kiskutyámat is elhoztam magammal.  Sár volt bőven, de ez senkit sem izgatott fel különösképpen, szépen felértünk a Mátyás-hegyi kilátópontunkhoz. Annyira ügyes és tempós társaság gyűlt össze, hogy a hegytetőn felajánlottam plusz egy órás kitérőt: amennyiben kedvet érez a társaság, akkor látogassunk el a Kaán-forráshoz is. Az ötletet lelkesen fogadták, így az eredetileg 2 órásra tervezett túránk több mint 3 órásra sikerült. 

Egy szép kört tettünk meg a Mátyás-hegy, a Bányatető-kilátó, a Jenő-kunyhó érintésével. A kunyhónál megnéztük a közeli Kopjafa kilátót is, majd az új zöld pötty jelzésen indultunk le a forráshoz. Visszafelé egy pár lecsatlakozott a pisztrángos tónál, hogy horgásszanak egy kicsit, majd egy másik pár a Bertényi Miklós fűvészkertnél ragadt le. 

A túra nagyon jókedvűen telt, én is nagyon jól éreztem magam ezzel a kiváló társasággal. Nagy élmény volt, egy igazi vadásszal beszélgetni az erdőgazdálkodás rejtéjeiről. 

Remélem, sok hasonló túrában lesz még részünk 😀