fbpx

Téli Visegrád a KÉK-en

Téli Visegrád a KÉKtúra útvonalán 

Táv: 13 km, szint: 514 m 

Futva: kb. 2 óra 

Túrázva: kb. 3 óra 

Csodás, tiszta téli, havas időre ébredtem. Tudtam, hogy nem kell várnom tovább arra, hogy végre igazi téli fotókat készítsek a környékről. 

Gondoltam, hogy szép is legyen, elindulok a Visegrádi kéktúra útvonala felé, és egy szakaszt futva teszek meg. A Blogban most a Visegrádi szakasz egy részét szeretném bemutatni nektek. Az OKT-16 egyébként Dobogókő és Visegrád között található útvonal, ami összesen 24,7 km kb. 600 m szintemelkedéssel. A szakasz egy részét jártam be, de érdemes a teljes szakaszt végigjárni! 

A szállodától a város felé indulj el, és a Kálvária utcán felkanyarodva megtalálod a K- jelzést. Ez egy szintesebb rész, a Fellegvárig csak nyomokban futható, cserébe már az elején gyönyörködhetsz a Visegrádi panorámában. 

A Fellegvár lehet egy kitérő is, szerintem egy pár fotot érdemes onnan is csinálni mielőtt tovább haladsz. A vár alatt halad tovább a kék jelzés, a Nagyvillám felé. A Bobpálya parkolóval szemben a réten át haladj tovább. Ez a szakasz már szépen futható, erdei ösvényeken keresztül vezet az út egészen Borjúfőig, és a Moli pihenő kilátóig. Itt mindenképp tarts egy pihenőt, ez a rész személyes kedvencem, a panoráma csodás!

Az út a Madas László emlékkőnél ért számomra véget, innen az Apátkúti-völgy felé indultam vissza az Erdőanyai réten és a Fűvészkerten át a völgyig. A kék jelzéstől folyamatos a lejtős szakasz, így ez is szépen futható rész. 🙂 Ha van kedved, itt találsz egy tanösvényt is, amit szintén végig lehet járni mielőtt elindulsz a völgy felé. 

A visszaúton már szépen átfagytam annak ellenére hogy szikrázó napsütés volt. Arra gondoltam, hogy  milyen jó lenne egy szauna a szállodában egy ilyen út után! Ti ne hagyjátok ki! 

Legközelebb Dobogókőig meg sem állok, hogy a teljes szakasz meglegyen! Ehhez már csak egy jó visszavezető utat kell majd megterveznem.