fbpx

Kirándulás a visegrádi öböl felett

Táv: 7 vagy 8 km Szint: 250 m 

Futva: kb. 1 óra

Túrázva kb. 2 óra

Közeli, csodaszép helyeken

Mindig rácsodálkozom arra, hogy a környék szinte kifogyhatatlan és megunhatatlan szép helyeket tartogat az erre kirándulóknak, és még mindig van mit felfedezni a szálloda környékén.

Ma reggel elindultam, hogy megkeressem Nektek a szállodához legközelebb eső kilátós helyeket amiket kényelmesen, túrázva is meg lehet tenni. Meg is találtam a hosszú hétvégére tervezett túrához az útvonalakat!

A március 12-én szombaton, és március 14-én hétfőn 10.00 órától induló vezetett túrákra ezekre a csodás helyekre látogatunk el vendégeinkkel.  

Ha inkább egyénileg szeretnéd ezeket felfedezni, az alábbi leírás segít a felfedezésben: 

A szállodától az Apátkúti-völgy felé a P-, majd a Z- jelzéseken indulj el az Ördögmaolom vízesésen át a Étteremig, majd innen a Z- jelzést kell követned egészen egy nagy dombig, ahol jobbra indulj és menj fel egészen a dombtetőre. Itt meg is találtad a környék egyik legromantikusabb helyét, ahol piknikezni is lehet, és madártávlatból láthatod a Dunakanyart is. 

Indulj tovább egészen a Panoráma út végéig, és nemsokára a szemközti hegyen már a Fellegvárban gyönyörködhetsz. Az út levisz egészen a városig, de mivel elég hosszú emelkedő vezet visszafelé ezt inkább azoknak ajánlom, akik visszafelé a városból kerülnének. Én szeretek a lehető legtöbb időt az erdőben eltölteni, ezért azt javaslom, hogy inkább sétálj vissza az út végétől és a kerülőút helyett visszafelé válaszd a jobbra levezető utat, ami a Z- jelzéshez visz vissza. Innen kényelmesebb tempóban tudsz felmenni ismét a nagy dombhoz, majd ugyanazon az úton vissza az szállodához. 

A domb aljától egy másik úton el tudsz menni a Bányatető kilátóhoz is, ami szintén kihagyhatatlan, de sajnos most csak a kilátót lehet megnézni, felmenni nem lehet egyenlőre karbantartás miatt. Ezt a kitérőt annak javaslom, aki a Panoráma út felfedezése után még szívesen menne plusz egy km-t. 

Mindkét térképet megtaláljátok az alkalmazában, ne hagyd ki ezt sem ha kirándulnál a környéken.