fbpx

Húsvéti kirándulás a Mátyás-hegyen és az Apátkúti-völgyben

Végre egy igazi tavaszi kirándulás 

Táv: 10 km Szint: 300 m 

Futva: kb. 2 óra 

Túrázva: kb. 4 óra, időt kell szánni a fotózásra! 😀 

Húsvét vasárnapra szerveztünk a szállóvendégeinknek egy Visegrád túrát a közeli erdőben. Csodás, napsütéses napra ébredtük, egy kicsit hűvös volt, de minden adott volt egy jó kis kiránduláshoz. Erre az alkalomra egy hosszabb túrával készültem, mert meg szeretettem volna mutatni a vendégeknek az új turistajelzést is a Jenő kunyhótól a Kaán forrásig. 

A szép időben egy maroknyi vendéggel neki is vágtunk a kis túránknak. Kivételesen én is hoztam néhány elszánt túrázómat, így lett teljes a csapat. Egy hosszabb útvonalat terveztem meg tehát, két megállóval, érintve a környék legszebb kilátóhelyeit. Ismerkedés után el is indultunk az Ördögmalom vízesés felé aminek a látogatását legszívesebben minden vendégünknek kötelező programmá tenném. Aki velem tart az erdőbe, garantáltan látni fogja minden alkalommal! 🙂 

Az erdőbe a Spartacus ösvény irányába indultunk el a K+-en, majd a Z-jelzésen közelítettük meg a Mátyás-hegyi panoráma utat. Ez a rész még mindig csodálatos, szerintem ezt sem lehet sosem megunni. Némi csokizás, és fotózás után folytattuk az utunkat, hogy a Fellegvár panorámájában is gyönyörködjünk egy kicsit. 

Visszaindultunk, és a Z- jelzésen haladtunk tovább az erdőben a Bányatető-kilátó irányába. Remélem, mihamarabb rendbe hozzák a kilátót, hogy fel is tudjuk legközelebb mászni rá. Ez az út vezet át a Jenő kunyhóhoz, ahol ismét tartottunk egy pihenőt, majd a lelkes kis társaságnak még volt kedve egy újabb emelkedőhöz, ami a Kopjafa kilátójához vezet. Így az előzetes tervek ellenére ezt is megnéztük.

Annyira szép, hogy napról napra zöldebb az erdő! Ez a neonzöld a kedvenc színem. Nekem ez jelenti a megújulást.

A Kunyhótól lementünk az új jelzésen, a Zöld pöttyön, egészen a Kaán-forrásig, ahol ittunk a forrásvízből, majd felfrissülve folytattuk az utat a Pisztángos tavak, és a  Thelgárthy rét mellett. 

Kellemesen elfáradtunk, de annál nagyobb élményekkel tértünk haza. Illetve csak én, a vendégeink remélem folytatták a hétvégén az aktív kikapcsolódást!