fbpx

A Bölcső-hegy legendáinak nyomában

Igazi kihívás a szintes túrák kedvelőinek: rejtett ösvényeken a Bölcső-hegy és a Holdvilág árok felé 

Táv: 24 km Szint: 1013 m

Futva: kb. 4 óra

Túrázva: egész napos program a Pilis távolibb ösvényein. Javasolt kiinduló pont Pilisszentlászló. 

Hello Dunakanyar! Olvastam a kiírást a Hello Trails oldalán erről az új instantról, és azonnal tudtam, hogy ezt be kell egyszer járnom! A kihívás útvonalát innen töltöttem le, és hozzátettem egy Pilisszentlászlói csatlakozást a számomra könnyebb elérhetőség kedvéért. Ha benevezel, a teljesítésért még egy szép érmet is lehet kapni, ha elküldöd a megtett útvonal track-jét a szervezőknek.

Gondoltam kalandra fel, és meg is osztottam a tervem egy kedves ismerősömmel, aki általában vevő az ilyen kiváló ötletekre. 😀 

A Pilisszentlászlói indulást követően a kék jelzésen gyorsan el is értük a Bükkös patakot, és ezzel a kör egyik pontját. Innen viszonylag jól járható ösvényeken keresztül Lajosforrásig meg sem álltunk, ahol az első nagyobb emelkedő (Z háromszög) tetején várt ránk a nemrég átadott Bölcső-hegyi kilátó csodás körpanorámájával. Innen Visegrádtól (a távolban a Börzsöny vonulataival) egészen a Budai-hegységig el lehet látni. Itt lett volna bőven nézelődni való, de inkább indultunk tovább, látva hogy még mennyi van előttünk! Ide is vissza kell még jönni… 

Szépen haladtunk = néhol másztunk tovább felfelé a háromszög jelzéseket követve Csikóvárak irányába, ahol tényleg olyan érzésem volt, mintha folyton csak felfelé mennénk. 😀 A meredek lejtőket emelkedők követték, és egyszer csak megérkeztünk Csikóváraljához, ahonnan ismét gyönyörködhettük az előttünk elterülő panorámában. 

Kiskovácsi után folytattuk utunkat a P- jelzésen ismét felfelé a Holdvilág árok felé. Hihetetlenül szép kis szurdokvölgybe érkeztünk, ahol érdemes több időt eltölteni, akad alkalmas hely piknikezésre is. A völgyből egy hosszú létrán keresztül lehet kijutni, ami a tériszonyosoknak nem igazán ajánlott ezt nekem is sikerült megállapítani, mert le sem mertem nézni… (van kerülőút a völgy kijárata előtt is) 

Ismét „kellemes” emelkedőt és végre egy hosszabb lejtőt követően elértük a Tölgy ikreket, amit a teljesítésért járó érmen is láthattok. Innen továbbhaladva a P-, majd K- jelzésen keresztül haladtunk tovább, vissza Pilisszentlászló felé. 

Fáradtan, és büszkén érkeztem a kiinduló ponthoz és nagyon örültem a teljesítésnek! Próbáljátok ki magatokat ezen a kis útvonalon, biztos vagyok benne, hogy itt mindenki talál a saját edzettsági szintjéhez elegendő kihívást! 

A gyönyörű érmet személyesen vehettem át a szervezőktől, amit ezúton is köszönök nekik!

Hamarosan a teljesítések után járó érmet szállodánk recepcióján is átvehetitek, ennek részletivel még jövök egy későbbi bejegyzésben!