Visegrád látképe a Kálváriáról
Prédikálószék kilátó
Piknik a Visegrádi öböl felett
Kilátás Lepence felé a Kálvária dombról
Hunyadi kaszáló

Foglaljon gyorsan,
egyszerűen!

Érkezés
Távozás
Miért foglaljon
a weboldalon
keresztül?
Főoldal / Blog / Kopjafa - Pap-hegy

Kopjafa - Pap-hegy

2022. 02. 11.

Táv: 12,5 km Szint: 430 m

Futva: 2-2,5 óra

Túrázva kb. 3 óra

Innen tudod letölteni: 


Kopjafa és a Pap-hegy felfedezése

Egy kedves terepfutó ismerős javaslatára gondoltam, hogy megnézem ezt a közeli-, ám kevéssé ismert terepet. Terveztem is egy szép kis útvonalat két kilátóponttal, amin már lehetett látni előre a szép szintemelkedést is.. Mit mondjak, nem csalódtam! Mondjuk az emelkedőket lehet, hogy kihagytam volna, nade a hegyek már csak ilyenek! :-D 

A szállodától indulva, a tó és az Ördögmalom-vízesés után a  Spartacus ösvény bejáratát kell megközelítened a Z- jelzésen keresztül, amit kb. 1 km-re találsz meg az Ördögmalom étteremmel szemközt. Az ösvény végigvisz egészen a Jenő kunyhóig, ahonnan egy kis útvonal visz fel a Kopjafához, ide feltétlenül menj fel, mert lélegzetelállító panorámában lesz részed! Végre közeledik a tavasz!!!

Ha kipihented magad, már mehetsz is vissza az ösvényen a kunyhóhoz, majd nyílegyenesen fel a hegyre. Innen egy hosszú emelkedőn visz az út fel a Pap-hegyre. Ez egy jelzetlen útvonal, de nem lehet eltéveszteni, mert folyton emelkedik :-D Kissé elfáradtam, mire felértem a tetejére, de igazán megérte azért a háborítatlan környezetért, amit ott találtam. Még muflonokkal is találkoztam útközben, akik egyáltalán nem értették mit is keresek én ott. :-D 

Lefelé ismét teljesen ismeretlen terepen futottam a völgyig, néha rácsodálkozva az erdő csendjére, és nagyon örültem, hogy már mindenhol lehetett érezni a tavaszillatot a levegőben! Az Apátkúti-völgy felé közeledve megnyugodtam, hogy végre ismerős terepen járok. 

Kicsit megfáradva, de lélekben teljesen felfrissülve érkeztem vissza a szállodához. Nagyon örültem, hogy ismét sikerült felfedeznem a környék egyik csodáját. 

Ne hagyjátok ki! 


A képeket szerzői jogok védik. Annak felhasználása kizárólag a tulajdonos (a blog szerzőjének) hozzájárulásával lehetséges.

Kiemelt ajánlataink