Foglaljon gyorsan,
egyszerűen!

Érkezés
Távozás
Miért foglaljon
a weboldalon
keresztül?

Bertényi Miklós Fűvészkert

Időpont(ok):
2020. 09. 10 - 2020. 12. 31.

A Telgárthy-rét szállodánktól pár perces sétával érhető el, mely sokak számára egyet jelent a visegrádi nyári szombatok családi/baráti piknikezéseivel, hiszen autóval is könnyedén megközelíthető, a várostól csupán néhány kilométerre található, patakoktól és évszázados fáktól övezett rét. Nem mindenki tudja azonban, hogy az öreg kerítés mögött egy egészen más világ rejtőzik, melyet az 1960-as évek közepén álmodott meg a lelkes erdőmérnök hallgató, Eőry Gyula. 

Átélted már a csend romantikáját?

Látogassatok el füvészkertünkbe és tapasztaljátok meg!

Eőry diplomamunkájaként erdei- és vörösfenyő, valamint luc és duglasz állományokat telepített kísérleti jelleggel a területen egyébként honos fafajok szomszédságába, később az ő munkáját folytatták a kezdeményezésben fantáziát látó erdészek és erdőmérnökök, majd Bertényi Miklós és Varga Gábor közreműködésének köszönhetően vált hivatalosan is arborétummá Eőry Gyula egykori álma.

Az 1980-as években egy madártani tanösvénnyel is gazdagodott az arborétum, s ugyanezen évtized közepén (1985) itt szervezte meg az ENSZ-hez tartozó FAO Erdészeti Szekciója éves nemzetközi találkozóját, melynek keretein belül – emléket állítva a találkozónak – valamennyi tagország küldöttsége elültetett egy fát. 

A nemzetközi szinten is komoly elismerésekkel büszkélkedő Bertényi Miklós Füvészkert a bejáratánál nemrégiben megnyitott erdei étterem nyitvatartási idejében látogatható.

Vissza a Visegrádi programokhoz
Bertényi Miklós Fűvészkert

Programnaptár

Kiemelt ajánlataink