Visegrád látképe a Kálváriáról
Prédikálószék kilátó
Piknik a Visegrádi öböl felett
Kilátás Lepence felé a Kálvária dombról
Hunyadi kaszáló

Foglaljon gyorsan,
egyszerűen!

Érkezés
Távozás
Miért foglaljon
a weboldalon
keresztül?
Főoldal / Blog / Apátkúti 10-es

Apátkúti 10-es

2021. 12. 17.

Táv: 10,5 km Szint: 342 m 

Futva: kb. 1 óra

Túrázva kb. 2 óra

Innen tudod letölteni:


10 km az Apátkúti-völgyben 

A klasszikus táv, a 10 km sem maradhat ki a gyűjteményből! Arra gondoltam, hogy a legjobb, ha egy kevésbé szintes, de jól futható távot teszek fel, hogy legyen egy gyorsabb futásra is lehetősége annak aki így szeretné felfedezni a völgyet. 

Az Apátkúti-patak megkerülésre a Spartacus-ösvényen keresztül is van lehetőség, így a völgyet mindkét oldalról fel lehet fedezni. 

A szállodától a Z- jelzést követve, az Ördögmalom étteremmel szemben indul a Spartacus ösvény felé az útvonal. Kb. 100 m után meg is találod a táblát, ami azt hirdeti, hogy csak gyakorlott túrázóknak ajánlják az ösvényt. Azonban ezt a rövidett útvonalat mindenkinek szívesen ajánlom, aki csupán a patak menti ösvényeket szeretné felfedezni. 

Kövesd a Z- jelzést egészen a Jenő kunyhóig, majd a kunyhó alatt egy ösvény visz vissza a patakhoz. A jól futható erdei út sziklák mentén vezet végig, míg vissza nem kanyarodik az út a P- jelzésre. Ezen a patak mederben visszajutsz egészen a szállodáig. 

Ne felejts el frissíteni visszafelé a Kaán forrásnál, jó felfedezést! :-) 


A képeket szerzői jogok védik. Annak felhasználása kizárólag a tulajdonos (a blog szerzőjének) hozzájárulásával lehetséges.

Kiemelt ajánlataink